Zonnepanelen kopen

Samen met u bepalen wij vooraf hoeveel panelen nodig zijn voor de opbrengst die u nodig heeft op basis van de samenstelling van uw huishouden, uw huidig energieverbruik en uiteraard de ruimte die u beschikbaar heeft voor het plaatsen van panelen.

Verwacht u dat uw verbruik in de toekomst gaat stijgen, bijvoorbeeld vanwege gezinsuitbreiding of omdat u elektrisch wilt gaan rijden of verwarmen? Ook daar kunnen we natuurlijk rekening mee houden. Onze adviseurs zullen altijd een persoonlijk advies uitbrengen over de meest geschikte oplossing in uw specifieke situatie. Wij zoeken naar een oplossing die het beste bij u past!

Stap 1: Offerte aanvraag via mail of telefoon

Via de knop rechtsboven op de website kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Stap 2: Intake bij u op locatie

Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan komen wij altijd bij u thuis of bij uw bedrijf langs voor een intakegesprek. We leggen u in een eerste gesprek graag alles uit over de verschillende soorten PV- panelen, omvormers, bevestigingsmateriaal en onze werkwijze aan de hand van diverse voorbeelden.

 Tijdens ons bezoek bekijken en bespreken we de volgende zaken:

 • Huidige energieverbruik in KWh op jaarbasis
 • Het gewenste opwekkingsvermogen en type panelen
 • Controle van uw dak en dakbedekking
 • Inmeten van het beschikbare dakoppervlak
 • Oriëntatie van het dakvlak t.o.v. van de zon
 • Obstakels op uw dak en of in de omgeving (bijv. dakkapel, schoorstenen, bomen of hoge gebouwen)
 • Mogelijke plaats voor de omvormer
 • Kabeltraject van de panelen naar de omvormer en van de omvormer naar de meterkast
 • Geschiktheid van de elektriciteitsmeter voor teruglevering
 • Geschiktheid van de groepenkast
 • Mogelijkheden tot monitoring van uw systeem

Stap 3: Offerte

Op basis van de verzamelde informatie en met geavanceerde software, maken we een offerte die nauw aansluit bij uw wensen en de mogelijkheden van de woning. In de offerte maken wij een voorstel voor het soort en aantal panelen, het type omvormer, type onderconstructie en de benodigde installatiematerialen. De offerte bevat tevens een besparings- en terugverdienoverzicht en garanties.

Stap 4: Opdracht & installatie

Zodra u de offerte heeft geaccepteerd en ondertekend plannen wij de installatiedatum altijd in overleg met u in. Ons streven is dit te doen binnen 2 tot 3 weken na het verstrekken van de opdracht. Normaal gesproken kan het systeem bij een woning in één dag geïnstalleerd worden.

Stap 5: Oplevering

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond krijgt u van ons altijd uitleg over de werking van de omvormer en de monitoring-app die is geïnstalleerd op uw PC, telefoon of tablet. Samen met u lopen we alle systeemonderdelen langs en zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Stap 6: BTW teruggave

De BTW teruggaaf procedure kan nu in gang gezet worden. Uiteraard ondersteunt Solarverbetering u hierbij.

Stap 7: Vernieuwd energielabel voor uw woning

Na de oplevering ontvangt u van ons digitaal uw vernieuwde energielabel.

Uw situatie en wensen als uitgangspunt!